Simpel Behanglijm Verwijderen? Dat Doe Je Zo!

Behanglijm verwijderen van de muur is nogal een klusje, wanneer het opgedroogd is. Is de behanglijm nog nat en zit het op het nieuwe behang, dan is het klusje zo geklaard met een vochtige doek. Daarom deze blog om behanglijm te verwijderen wanneer het nat is, opgedroogd is of op behang is gevallen. Lees hoe je het beste behanglijm kunt verwijderen van alle mogelijke materialen.

Behanglijm verwijderen: Maak de lijm zacht met een sopje en schrap met een plamuurmes de lijm van de muur. Maak een sopje van afwasmiddel en baking soda. Wrijf dit over het behanglijm om het zacht te maken. Vervolgens kan je het verwijderen met een plamuurmes.

Het is belangrijk om behanglijm te verwijderen voor je de muur weer verder gaat bewerken. Daar gaat deze blog over! Wil je behang afweken of verwijderen dan kun je onze blog lezen!

Hoe Behanglijm Verwijderen Van De Muur?

Heb je eindelijk het behang van de muur, blijkt dat er nog heel veel lijm is achter gebleven op de muur. Wat je nu ook met de muur gaat doen, opnieuw behangen, verven, stucen of wat dan ook, de behanglijm moet er vanaf.

Behanglijm moet je verwijderen voor je een muur gaat schilderen, behangen of pleisteren. De reden hiervoor is dat de behanglijm een vervelende gele of bruine kleur creëert op de nieuwe verflaag, stuclaag of door het nieuwe behang heen komt.

Daarnaast moet de nieuwe wandbekleding die je aanbrengt hechten en de behanglijm kan de hechting juist verminderen, vandaar dat het van de muur af moet.

Het is gelukkig eenvoudig te doen, want behanglijm is gemaakt op basis van water. Wat van water gemaakt is, kan je ook weer oplossen met water. Maak hiervoor een sopje met bijvoorbeeld Biotex.

Lees ook onze ander blog met 10 behang verwijderen tips, misschien zit er wel een praktische tip voor je bij! Je weet het nooit!

Behanglijm Verwijderen Met Biotex

Met Biotex, of elk ander wasmiddel kan je ook behanglijm verwijderen.

Doe een schepje Biotex in warm water, spuit dit met bijvoorbeeld een plantenspuit, op de muur. Je kunt het ook aanbrengen met een spons. Laat dit even inweken en verwijder de behanglijm van de muur met een plamuurmes. Maak je plamuurmes schoon met keukenpapier. Herhaal deze stappen totdat de muur schoon is.

Het lastige is alleen dat de lijm verdunt wordt, hierdoor verwijder je wel lijm maar blijft er altijd nog een beetje lijm achter. Op stukken muur waar veel behang zit en er lijm achterblijft, zal je het nog een keer moeten behandelen.

Tip: Wanneer je behang en lijm wilt verwijderen kan het zomaar gebeuren dat jouw vloer onder de rotzooi komt te liggen. Een stucloper kan jouw vloer beschermen. Kijk eens bij Bol.com, daar vind je verschillende stuclopers, van karton tot vilt in verschillende prijsklasse.

Als de muur niet meer plakkerig of vettig voelt dan is de muur lijmvrij. Wanneer het nog wel plakkerig voelt, dan mag je nog een rondje lijm verwijderen doen om de muur lijmvrij te maken…..(helaas).

Daarna kun je eventueel een schuurpapiertje over de muur halen om echt de laatste resten te verwijderen. Zeker wanneer de muur na het verwijderen van het behang wordt geverfd is dit een dankbaar klusje.

Hoe Behanglijm Uit Kleding Verwijderen?

Wanneer er behanglijm op de kleding zit dan doe je de kleding, wanneer mogelijk, in de wasmachine (of je brengt deze naar de stomerij). Ook hier kun je Biotex voor gebruiken, maar een ander wasmiddel voldoet dat net zo goed.

Lees ook: Behanglijm Weggooien? Is Dat Een Goed Idee?

Behanglijm Verwijderen Van Hout

Wanneer er behanglijm op hout is gekomen, dan kun je dit verwijderen met schoonmaakazijn. Doe een beetje schoonmaakazijn op een doekje en wrijf dit over de lijm. Laat deze even inwerken en wrijf het nogmaals weg met een doekje.

behang verwijderen

Lukt dit truckje niet dan kun je ook HG behang lijmverwijderaar proberen. Lees de instructie goed op de verpakking!

Op elk andere niet zuigende ondergrond kan je de behanglijm verwijderen door het te behandelen met water en een schoonmaakmiddel. Je maakt de behanglijm nat waardoor de behanglijm oplost. Hierna kan je het verwijderen.

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Ook interessant om te lezen!