Behanglijm Weggooien? Is Dat Een Goed Idee?

Hoe kun je het beste behanglijm weggooien met het zicht op milieu, belasten van jouw afvoer of het in beslag nemen van ruimte omdat je het, maar ergens opslaat? Het antwoord is eenvoudig!

Behanglijm weggooien? Dat doe je bij de restafval. Gooi de overgebleven behanglijm, die jij wilt weggooien, in een afgesloten verpakking. Bijvoorbeeld in een emmertje of bakje met deksel, en deponeer dit in de prullenbak. Zorg dat het goed is afgesloten zodat het niet leeg loopt in de vuilniszak.

Er zijn twee soorten behanglijm. Een die je zelf aanmaakt, de ander die je kant-en-klaar koopt. Hoe gooi je die het beste weg?

Wil je behanglijm verwijderen dat achtergebleven is op vloer of behang dan kun je ook deze blog lezen; Behanglijm Verwijderen? Dat Doe Je Op Deze Manier!

Behanglijm Poeder Weggooien

Behanglijm van poeder moet je zelf aanmaken om tot een goede behanglijm te komen.

Een goede tip is om goed uit te rekenen hoeveel lijm je nodig hebt voor de klus die jij gaat klaren. Maak dan de hoeveelheid lijm die je nodig hebt, dan hoef je zo min mogelijk weg te gooien. Beter voor het milieu en jouw portemonnee!

Heb je toch wat over dan kun je dat een aantal weken bewaren, maar dan moet de lijm wel schoon zijn, dus vrij van behangstukjes en stofresten, anders kan er sneller schimmel bij komen.

Wil je deze soort behanglijm toch weggooien dan kan dit ‘gewoon’ bij de restafval. Je kunt dat buiten in de container doen in een afgesloten verpakking. Bijvoorbeeld in een emmertje of bakje, of je legt het bakje in jouw eigen vuilniszak, wanneer het maar een klein beetje is.

Je kunt de lijm ook laten indrogen en dan weggooien. Dat is wel de vriendelijkste manier. Behang eruit halen na het drogen en emmer bewaren of bij plastic afvoeren…

Gooi het niet in de wc, ook niet verdunt.

Lees ook: 10 × Behang Verwijderen Tips, Maak Het Je Gemakkelijk!

Kant En Klare Behanglijm Weggooien

Je kunt behanglijmen die kant-en-klaar zijn, ook nog een poosje bewaren. Er komen altijd nog randjes los te zitten die je later weer moet vast plakken. Dat hoeft natuurlijk geen grote hoeveelheid te zijn. Een klein bakje lijm is voldoende.

Wil je deze lijmsoort weggooien dan doe je de deksel goed op de pot en mag je de emmer bij het restvuil deponeren. Dan kan in jouw eigen prullenbak of in de container. Doe de deksel er wel goed op…

Je kunt de lijm ook laten indrogen wanneer je problemen voorziet bij het weggooien van lijm in zijn oorspronkelijke vorm. Trek dan de droge lijm uit de emmer en voer de plastic emmer af bij ‘plastic’.

Het is beter om lijm niet door de wc te spoelen.

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs