Kit Verwijderen Wasbenzine, De Methode?

kit verwijderen wasbenzine

Kit verwijderen kan één van de lastige klusjes zijn die je moet doen wat betreft schoonmaken of iets verwijderen. Kit is echt een lijm die er voor zorgt dat vocht en vuil niet in kiertjes en gaatjes kan gaan zitten. Logisch ook dat kit zich dus niet heel gemakkelijk laat verwijderen. Toch is het soms wél handig om kit te verwijderen omdat er ‘iets’ nieuws komt op de plek waar afgekit is. Dus: kun je kit verwijderen met wasbenzine?

Kit verwijderen wasbenzine: Zet het raam open en trek handschoenen aan. Zet waakvlam en gasfornuis uit. Snijdt grote stukken kit weg. Giet wasbenzine op een spons en wrijf de kit er mee in. Laat dit weken. De dunne resten, vaak langs de rand van de kit, kun je nu met wasbenzine en een glaskrabber verwijderen.

Kit kun je lastig verwijderen. Er zijn huis tuin en keuken middelen en professionele middelen op de markt die zeggen kit te kunnen verwijderen, maar het blijft lastig. Kit is zogezegd: heel fijn en vervelend materiaal. Je hebt het nodig maar verwijderen blijft een klus.

Lees ook: Kit Verwijderen Met WD40, Hoe Doe Je Dat?

Kit Verwijderen Met Wasbenzine

Weet voordat je wasbenzine gaat gebruiken, dat wasbenzine gevaarlijk kan zijn.

 • Lees de gebruiksaanwijzing van wasbenzine!
 • Wasbenzine is snel ontvlambaar. Dus alle vuurtjes zoals het gasfornuis en waakvlam moeten worden uitgezet.
 • Wasbenzine kan de huid irriteren: Zorg voor goed beschermende kleding zoals handschoenen.
 • Wasbenzine is niet goed om in te ademen. Zet ook een raampje open zodat de wasbenzine dampen goed kunnen worden afgevoerd via het raam. Adem wasbenzine zo min mogelijk in.
 • Flessen zijn aantrekkelijk voor kinderen. Let erop dat kleine kinderen niet in de buurt kunnen komen van de fles wasbenzine, Ze kunnen happen naar de dop bijvoorbeeld of wasbenzine over hen heen krijgen.

Lees ook: Kit Verwijderen Badkamer lastig?

Verwijderen Van Kit Met Wasbenzine

 1. Neem je voorzorgsmaatregelen (beschermende kleding, vuur uit, kinderen de deur uit en raam open).
 2. Leg alles klaar: wasbenzine in een bakje, spons, glasschrapers en eventueel een stanleymes. Wil je bekijken welke glasschrapers er zijn en hoe ze werken? Er zijn er verschillende, ook met uitneembare mesjes.
 3. Snijdt de kit weg die je makkelijk weg kan trekken of snijden.
 4. Week met een spons met wasbenzine, die in een bakje zit en week de kit die over is gebleven. Dus wrijf met de spons over de resten en laat dit even weken.
 5. Week stukje voor stukje en schap, heel voorzichtig, met de glasschrapper de kit verder los van de ondergrond. Doe dit net zo vaak tot de kit weg. Houd de schrapper plat tegen de ondergrond zodat je geen ‘hapjes’ neemt uit deze ondergrond. Werk voor al rustig, dan gaat het schrappen het beste zonder butsen.
 6. Maak na het verwijderen de kitrand schoon met veel warm water en zeep. Wees er zeker van dat alle wasbenzine verwijderd is.

Het schoonmaken van de kitrand is heel belangrijk, want er zijn situaties bekend waar het niet is schoongemaakt en dit heeft gevolgen gehad. De twee zaken die dan kunnen gebeuren zijn:

 1. Het is in die situatie dat de wasbenzine dan gewoon zijn werk blijven doen en de kit blijft losweken. Niet alleen het overtollige kit is verwijderd maar de kit die achterbleef om het waterdicht te maken kwam op bepaalde plekken ook los en veroorzaakte zo een lekkage.
 2. Als je wasbenzine hebt gebruik om alle kit van bijvoorbeeld een bad te verwijderen is het heel belangrijk dat het bad heel goed schoongemaakt wordt om de wasbenzine te verwijderen.
  Als dit niet goed is gedaan kan de nieuwe kitrand die je aangebracht hebben binnen twee weken loskomen. Wasbenzine die achterblijft, kan gewoon zijn werk blijven doen en lost kit op, ook de nieuw aangebrachte kitrand.

Dus maak heel goed schoon, het liefst meerdere keren zodat alle wasbenzine verwijderd is.

kitverwijderen

Lees ook: Kit Verwijderen Van Tegels Met Handige Tool

Wasbenzine Kit Verwijderen Gebruiksaanwijzing

Wanneer je kit weg gaat halen met wasbenzine, moet je de gebruiksaanwijzing lezen die op de fles staat. Er zijn materialen die niet tegen wasbenzine kunnen en dof kunnen worden. Dit is soms niet meer te herstellen.
Materialen die zeker niet tegen wasbenzine kunnen zijn:

 • natuursteen. Aanrechtbladen en waskommen kunnen bijvoorbeeld van natuursteen gemaakt zijn.
 • hout wat is geolied of is gelakt (aanrechtbladen en materialen in de badkamer bijvoorbeeld).
 • kunststof (Plancetjes, aanrecht, in caravans wordt veel kunststof gebruikt en vastgekit bijvoorbeeld).

Let dus goed op, bij welke materialen je de wasbenzine gaat gebruiken. Probeer, wanneer je het niet zeker weet, een stukje uit op een plaats wat niet zo in het zicht zit.

Lees ook: Siliconenkit Verwijderen Met Aceton, Waar Moet Je Op Letten?

Disclaimer: op deze pagina worden ’tips & tricks’ besproken om kit met wasbenzine te verwijderen. Het toepassen van deze methode en opvolgen van de aanbevelingen is geheel voor eigen risico.

Karin

Klussen in huis vind ik leuk om te doen en al doende heb ik veel geleerd. Het kan van alles zijn: verven, stuken, behangen, kitten of moeilijke klusjes schoonmaken. Kom maar op, ik doe het!

Nieuwste Blogs