Siliconenkit Verwijderen met Aceton, Waar moet je op Letten?

siliconenkit verwijderen met aceton

Wil je siliconenkit verwijderen met aceton? Oude siliconenkit, wat lelijk is geworden, moet echt verwijderd worden. Het kan zwart worden en er kan schimmel tussen gaan zitten. Meestal zittend deze vieze siliconenkit in badkamers en keukens, maar andere plaatsen zijn niet uitgesloten natuurlijk. Het is niet gezond en te ranzig voor woorden. Het moet opnieuw gekit worden met siliconenkit.

Feit is wel dat jij het eraf moet halen. Je bent helaas de klos, en dat is jammer, want siliconenkit dat eenmaal is gedroogd, en er een tijd op zit, doet zijn werk uitstekend. Het hecht als een malle aan de oppervlakte, waar het opgezet is. Nu wil je misschien de siliconenkit verwijderen met aceton? Dat kan!

Snijd losse siliconenkit weg met een mesje waar je goed bij kan. Breng wat aceton aan op een doek en wrijf de siliconenkit hiermee in. Laat dit een paar minuten intrekken en de siliconenkit lost wat op. Met een mesje trek je de oude verkleurde of losgelaten siliconenkit weg. Restjes mag je nog eens in de aceton zetten.

In deze blog vertel ik je hoe je dat moet doen, en waar je op moet letten wanneer je aceton gaat gebruiken. Want er zijn wel wat aandachtspunten.

Om een uitgebreide versie te lezen en wanneer je precies wilt weten hoe je dat moet doen, scrol je naar beneden. Daar lees je hoe je de siliconenkit moet verwijderen en met welk middel precies. Hoe je, en waar je daarbij op moet letten, wordt ook nog eens uit de doeken gedaan. Dus ik nodig je uit voor het volgende hoofdstuk: Siliconenkit verwijderen met aceton, waar let je op, voor je begint?

Lees ook: Siliconenkit Verwijderen Met Azijn, Gaat Dit Gemakkelijk?

Siliconenkit Verwijderen Met Aceton, Waar Let Je Op Voor Je Begint?

Aceton is niet zo maar een middel. Het is een oplosmiddel, waar stoffen in zitten die jouw gezondheid kunnen beïnvloeden. Bij een te veel inademen van aceton, kun je last van jouw ogen, neus en luchtwegen krijgen, en hoofdpijn, bijvoorbeeld.

Aceton is dus niet zo maar een middeltje. Gebruik het in kleine beetjes en lucht de kamer waar je van plan bent aceton te gebruiken, om de siliconenkit te verwijderen. Zet een deur of raam open, want je bent nog wel even bezig, denk ik, om een hele streep siliconenkit te verwijderen.

Daarbij moet je te weten komen, als je dat nog niet weet, of de stenen die tegen de muur zitten, wel tegen aceton kunnen. Sommige natuursteen zijn niet gediend van aceton en kunnen vlekken gaan vertonen van aceton, of anders reageren, waardoor deze natuursteen er niet mooier op wordt. Dat zou jammer zijn.

Vraag dus altijd even na, wanneer je natuursteen op de muur hebt zitten en waar je kit wilt verwijderen, of deze niet kapot gaat van aceton. Want wees eerlijk, je komt er echt tegenaan, wanneer de siliconenkit in de hoek zit van muur en bad bijvoorbeeld.

Ook materialen van hout, wat als aanrechtblad kan dienen, kan vlekken krijgen van aceton. Weet dus wat je doet en weet met welk materiaal je aan het werk bent. Ook plastic kan vlekken krijgen.

Voorbereiding Treffen Voor Verwijderen Siliconenkit Met Aceton?

siliconenkit verwijderen met aceton

Zoals al is gezegd, tref je jouw voorbereidingen, door een deur of raam open te zetten. Je weet welke tegels er tegen de muur zijn geplaatst en of ze tegen aceton kunnen. Je zet alles klaar voor je gaat beginnen.

Wat zet je klaar:

 • Aceton of nagellak waarin aceton is verwerkt.
 • Handschoenen, want aceton is niet goed voor de huid.
 • Doekjes of keukenpapier
 • glasschraper/scherp mesje
 • Water

Lees ook: Kit Verwijderen Met WD-40, Hoe Doe Je Dat?

Hoe Ga Je Siliconenkit Verwijderen?

 1. Snijdt alle losse delen van de siliconenkit weg, die je makkelijk te pakken krijgt.
 2. Trek handschoenen, want aceton droogt de huid meer uit en kan je huid wit doen uitslaan.
 3. Maak rolletjes van keukenpapier en doordrenk deze met aceton.
 4. Leg deze rolletjes tegen de siliconenkit aan. Wanneer de kit aan een buitenkant zit, en je kunt het niet neerleggen, dan dep je de aceton tegen de siliconenkit aan. Laat het weken.
 5. Na een paar minuten is de siliconenkit zachter geworden en tijd om te worden verwijderd.
 6. Schrap nu de siliconenkit weg met een glasschraper of mesje. Let erop dat je met een mesje sneller in de onderliggende materialen snijdt. Wees dus voorzichtig!
 7. Maak de ondergrond weer acetonvrij voor je nieuwe siliconenkit gaan aanbrengen. De aceton zorgt ervoor dan de hechting van de nieuwe kit en de ondergrond niet goed kan gaan komen. Maak de ondergrond goed schoon met water.

Wil je nog een manier weten hoe je kit kan verwijderen. Lees dan ook onze blog: Kit Verwijderen met Wasbenzine, De Methode?

Er zijn middelen die speciaal bedoeld zijn om siliconenkit te verwijderen. Het is natuurlijk niet de avontuurlijkste manier, maar wel een bewezen en goede manier om siliconenkit te verwijderen.

Of Aceton dan wel helpt om kit te verwijderen? Ja zeker, dat gaat prima. Neemt niet weg dat ik siliconenkit erg moeilijk te verwijderen vindt. Mijn advies? Neem er de tijd voor en raak niet in mineurstemming wanneer het niet snel gaat, want echt he! Je leert geduldig zijn of worden! Het is een naar klusje!

Karin

Klussen in huis vind ik leuk om te doen en al doende heb ik veel geleerd. Het kan van alles zijn: verven, stuken, behangen, kitten of moeilijke klusjes schoonmaken. Kom maar op, ik doe het!

s