Kit Verwijderen Uit De Badkamer Lastig?

kit verwijderen wasbenzine

Kit, wat er niet meer uit ziet in de badkamer, kan je natuurlijk vervangen, maar dan moet je eerst de oude kit verwijderen uit de badkamer. Dat is nogal een klus, die je ook niet even doet. Vaak zit er onder het kit zwarte vlekjes of vlekken die je met schoonmaakmiddel niet weg kunt halen. Dat zijn schimmelplekken die niet goed voor de gezondheid zijn. Weg ermee! Maar hoe ga je kit verwijderen uit de badkamer?

Kit verwijderen badkamer: Neem voorzorgsmaatregelen zoals het raam/deur open en de waakvlam uit. Snijdt met een scherp met de kit weg. Restjes van de kit verwijderen met wasbenzine. Met een spons en wasbenzine de kit laten weken. Met een schuurspons boen je daarna de resten kit weg. Spoel de wasbenzine weg wanneer je klaar bent.

Je kunt wasbenzine gebruiken om de siliconenkit zacht te maken en te verwijderen, maar er zijn natuurlijk ook speciale verwijderaars die kit uit de badkamer kunnen verwijderen. We beginnen met kit verwijderen uit de badkamer met wasbenzine.

Lees ook: Kit Verwijderen Wasbenzine, De Methode?

Hoe Ga Je Kit Verwijderen Met Wasbenzine?

Wanneer je kit uit de badkamer wilt verwijderen, zijn er een aantal zaken waar je echt goed op letten moet, omdat je wasbenzine gaat gebruiken.

 1. Weet welke tegels je in de badkamer hebt. Niet alle tegels kunnen tegen alle ‘schoonmaak’ middelen.
 2. Wasbenzine is een vluchtige vloeistof die snel ontvlambaar is. Dus wanneer je een nog een geiser hebt hangen in de badkamer dan moet de waakvlam in ieder geval uit zijn op het moment dat je dit gaat gebruiken. Na het goed luchten van de ruimte kan deze weer aan.
 3. Het zou ook fijn voor jou zijn wanneer je een raampje open kan zetten. Zo niet, laat dan de deur goed open en ventileer de ruimte goed. Een centraal afzuigsysteem is vaak niet voldoende. Wasbenzine inademen is niet goed voor je.
 4. Daarbij is het verstandig om handschoenen te dragen wanneer je met wasbenzine aan de gang gaat. Het kan zijn dat je huid reageert op deze vloeistof waardoor een zeer droge huid tot gevolg kan zijn.
 5. Neem ook geen rook pauze tussendoor wanneer je wasbenzine hebt gebruikt en eventueel hebt gemorst op jouw kleding…

Dat gezegd hebbende kunnen we aan de gang met kit verwijderen uit de badkamer.

kit verwijderen badkamer

Wat heb je nodig:

 • Huishoud handschoenen
 • Eventueel beschermende of oude kleding.
 • Wasbenzine
 • spons
 • (Stanley) mesje
 • verf of glasschraper
 • vuilniszakje

Er zijn glas en verfschrapers waarvan je het mesje kunt verwisselen, waardoor je het plastic handvat opnieuw kan gebruiken.

Hoe kun je nu het gemakkelijkst te werk gaan:

 1. Zet alles klaar en snijdt de kit zoveel mogelijk, met een scherp mesje, weg.
 2. Ruim de weggesneden kit op. Niet met water afspoelen want je gaat straks waarschijnlijk weer kitten en dan is het nat in de voegen. Dit veroorzaakt schimmel onder de nieuwe kit laag. Dus, de weggesneden kit droog opruimen. Maak je wel nat schoon, dan laat je het geruime tijd drogen.
 3. Doe wat wasbenzine op een schuurspons en wrijf de kit die is achtergebleven goed in. Laat dit een poosje weken.
 4. Ga met de verf of glasschraper over de kit en probeer deze te goed mogelijk te verwijderen. Lukt dit nog niet helemaal dan week je nogmaals met wasbenzine en poets je het laatste restje weg van de kit. Houd te allen tijde de glasschraper plat op de ondergrond. Zo neem je geen ‘hapjes’ uit de ondergrond.
 5. Ruim de kit op en maak met een droge of vochtig doekje de randen goed wasbenzine vrij en laat dit eventueel goed drogen.
kitverwijderen

Lees ook: Kit Verwijderen Van Tegels Met Handige Tool

Kit Verwijderen Uit Badkamer Met Silicone Cleaner?

Een kit verwijderen met een silicone cleaner is natuurlijk ook een mogelijkheid. De methode is eigenlijk hetzelfde wat betreft het verwijderen van kit.

 1. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de silicone cleaner. Elk merk heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en het werkt het beste wanneer die juist wordt gevolgd, voor het beste resultaat. Bekijk ook hierop of het geschikt is voor natuursteen.
 2. Snijdt alle oude silicone met een scherp mesje weg. Echt zo veel mogelijk als je kan.
 3. De restjes die je niet goed kan weghalen kun je dan insmeren met silicone cleaner.
 4. Laat deze cleaner 10 minuten inwerken en schraap met een glas of verf schraper de resten silicone weg.

Kit Verwijderen Naast Natuurstenen Badkamertegels?

Wanneer je geen agressieve schoonmaakmiddelen gaat gebruiken in de badkamer om kit te verwijderen, omdat je bijvoorbeeld natuursteen hebt in de badkamer, dan is het handig om te vragen aan de tegelspecialist wat wel mogelijk is. Natuursteen is een poreus steensoort (er zijn vele verschillende soorten) die materialen in zich opneemt. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen de tegels dof laten worden of, erger nog, een soort van verpulveren.

Wees dus zeker van jouw zaak, wat voor een tegels je hebt in de badkamer, wanneer je wasbenzine gaat gebruiken voor het verwijderen van kitranden.

Lees ook: Kit Verwijderen Met WD40, Hoe Doe Je Dat?

Karin

Klussen in huis vind ik leuk om te doen en al doende heb ik veel geleerd. Het kan van alles zijn: verven, stuken, behangen, kitten of moeilijke klusjes schoonmaken. Kom maar op, ik doe het!

Nieuwste Blogs