Voegen Schoonmaken Met Schoonmaakazijn, Maar Pas Op!

voegen schoonmaken

Voegen kan je schoonmaken met schoonmaakazijn wanneer er tegels geplaatst zijn die tegen zuur kunnen. Om schoonmaakazijn te kunnen gebruiken zijn er een aantal zaken waarvan je op de hoogte moet zijn, omdat anders jouw tegels kunnen beschadigen. En dat wil je niet. Lees ook in deze blog hoe het komt dat schoonmaakazijn jouw tegels kunnen beschadigen en hoe ze op een andere manier schoon kunt maken.

Voegen kan je schoonmaken met schoonmaakazijn. Neem een beetje water en een scheut schoonmaakazijn. Breng dit mengsel aan op de voegen. Laat dit inwerken en spoel de voegen schoon met water. Bij natuurtegels geen schoonmaakazijn gebruiken, de tegels zullen beschadigen. Gebruik speciale schoonmaakmiddelen voor deze voegen.

Wanneer kun je schoonmaakazijn gebruiken om voegen schoon te maken? Dat ga ik je vertellen:

Lees ook: 6 x Manieren Voegen Schoonmaken, Makkelijk En Handig!

Hoe Voegen Schoonmaken Met Azijn?

Wanneer er keramische tegels op de grond of de muur zijn bevestigd dan kun je voegen schoonmaken met verdund schoonmaakazijn. Dit middel heeft geen negatief effect op keramische tegels. Gebruik een mengsel van één deel schoonmaakazijn en één deel water en meng dit door elkaar.

Weet je niet of jouw tegels keramisch zijn? Ga dan op onderzoek uit en probeer te achterhalen welke tegels jij hebt, of probeer eerst een hoekje uit wat niet in het oog springt. Breng daar wat schoonmaakazijn aan, gemengd met water.

Wanneer na een uur de tegel niet verkleurd, verpulverd of dof wordt, dan heb je tegels die tegen dit mengsel kunnen.

Beter is het om informatie te vragen bij een tegelbedrijf. Zo weet je het echt zeker en loop je geen risico!

Koop, wanneer je natuursteen tegels hebt, de professionele schoonmaakmiddelen. HG en R155 grondreiniger zuurvrij, zijn voorbeelden die je kunt gebruiken bij natuursteen en dus ook voor de voegen die daar tussen zitten. Gebruik er een voegenborstel bij, zo krijg je deze ook blinkend schoon. Bij bol.com kun je handige voegenborstels vinden.

Weet welke tegel je hebt!

Lees ook: 5 x Manieren Voegen Schoonmaken Badkamer!

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs