Laminaat Dweilen Met Dreft, Kan Dat Streeploos?

Laminaat kun je natuurlijk met heel veel schoonmaakmiddelen dweilen, maar of het dan ook schoon wordt is wel een tweede vraag. Daarom neem ik een aantal schoonmaakmiddelen onder de loep en vergelijk ik deze met Dreft. Dus is dit schoonmaakmiddel het beste schoonmaakmiddel voor laminaat en waarom is Dreft beter of minder goed.

Laminaat dweilen: Natuurlijk kun je laminaat dweilen met Dreft. Gooi twee theelepels in een halve emmer koud water en roer dit goed door. Maak de dweil nat of een vloerwisser en knijp deze goed uit. Dweil de vloer in delen zodat je weet waar je bent gebleven. Droog de vloer na met een droge doek of zet een deur open om laminaat snel te laten drogen.

Wil je weten hoe je laminaat het beste kunt dweilen? Handige tips en weetjes om jouw laminaat zo lang mogelijk mooi te houden. En dit gaat niet alleen over schoonmaakmiddelen!

laminaat dweilen met dreft

Kan Je Laminaat Dweilen Met Dreft?

Zeker kun je dweilen met Dreft. Je kan met alles dweilen waarvan jij denkt dat je dweilen kan, maar of het ook goed schoon wordt is een ander ding.

Dreft, dat bij vrij veel vloeren gebruikt kan worden om schoon te maken, mag je niet al te veel van gebruiken. Met 2 theelepels in een volle emmer water kun je echt een laminaatvloer goed schoonmaken.

Zijn er vaak strepen op jouw laminaat of wordt jouw laminaat dof, dan kan dat komen doordat je te veel Dreft gebruikt. Dreft is vettig, en wanneer je echt veel Dreft gebruikt wordt de vloer vettig en blijft er ongetwijfeld, na het drogen van de laminaatvloer, veel stof plakken aan de vloer.

Dus met 2 theelepels Dreft, kun je een laminaatvloer goed schoonmaken.

Er zijn schoonmaakmiddelen die speciaal voor een laminaatvloer gemaakt zijn. Dit zou een beste optie kunnen zijnen verkrijgbaar bij bol.com.

Hoe Ga Je Laminaat Dweilen Met Dreft?

Wanneer je een laminaatvloer wilt dweilen, zijn er tips om de vloer goed schoon te maken. Deze tips heb ik voor je op een rijtje gezet en kun je onderstaand lezen:

  1. Gebruik goed spullen om te dweilen. Dit maakt het leven van jouw rug een stuk gemakkelijker. Een stok met een dweil eraan en een emmer met een wringer is een goed idee bijvoorbeeld. Zo hoef je niet op je knieën te dweilen.
  2. Gebruik niet te veel van Dreft, dat is al besproken maar is zeker de moeite waard om je daar aan te houden. Ook van andere vloerreinigers kun je op de verpakking lezen hoeveel je het beste kunt gebruiken.
  3. Zuig de vloer eerst, voor je gaat dweilen. Het dweilen gaat een stuk gemakkelijker wanneer zand en haren al zijn opgezogen.
  4. Dweil naar de deur toe, zodat je niet over de natte vloer moet lopen wanneer je klaar bent met dweilen.
  5. Ververs regelmatig het gebruikte water. Met vies water kun je een vloer niet schoonmaken.

Met deze tips zal het vast wel lukken om de vloer schoon te maken.

Kan Je Laminaat Dweilen Met Een Wasverzachter?

Je kunt jouw laminaatvloer met wasverzachter dweilen, al weet ik niet precies waarom je dat zou doen. Een wasverzachter is gemaakt om kleding zacht te maken en lekker te laten ruiken.

Wasverzachter is niet echt voor een laminaatvloer om schoon te maken. Ik raad het dan ook af, mede omdat wasverzachter heel vet is.

Er zitten middelen in een wasverzachter die achter blijven op de vloer. En achtergebleven ‘schoonmaakmiddelen’ die niet speciaal gemaakt zijn om schoon te maken, trekken vuil aan. Het zijn vaak vettige middelen die opdrogen en elk pluisje vasthouden wanneer je er bijvoorbeeld met een sok overheen loopt.

Jouw vloer is in plaats van schoon in een razend tempo weer vuil en zo houd jij jezelf lekker bezig met ‘schoonmaken’. Dus gebruik dan liever Dreft om jouw laminaat schoon te maken. Al moet je daar, zoals gezegd, ook weinig van gebruiken.

Kan Je Laminaat Dweilen Met Allesreiniger?

Wanneer je het idee hebt dat jouw laminaat dof wordt, dan kan dat wel eens komen door de allesreiniger die je gebruikt hebt met schoonmaken. Ten eerste gebruiken we echt te veel allesreiniger, voor alles, maar zeker ook voor een (laminaat) vloer.

We gieten een flinke scheut allesreiniger in een emmer water, en denken dat meer beter is. Maar helaas dit werkt niet altijd zo.

Allesreiniger is ook een vet middel, en wanneer we veel van een reinigingsmiddel gebruiken, ook in een emmer water, blijven er resten allesreiniger achter op het laminaat. Bij het opdrogen van het water blijf je dus vlekken zien of zelfs een hele doffe vloer.

Je kunt proberen koud water te gebruiken en een dopje allesreiniger te gebruiken, maar er is een middel dat er voor zorgt dat jouw laminaat blinkend schoon wordt, zonder dofheid en strepen. Het is goedkoper dan een duur allesreiniger en minder milieu belastend.

Het verschil tussen allesreiniger en Dreft bij een laminaatvloer is niet zo heel verschillend. Ook van Dreft moet je maar weinig gebruiken.

Dweilen met Dreft

Lees ook: Laminaat Kraakt – Hoe Kan Dat En Wat Doe Je Eraan?

Kan Je Laminaat Dweilen Met Groene Zeept?

Het kan geen kwaad om laminaat te dweilen met groene zeep. Nee, dat niet, maar of jouw laminaat lang schoon blijft is een ander verhaal.

Je kent vast wel die potjes groene zeep waar je een hap van de groene zeep met je vinger uit kunt halen. Deze zeep blijft lang aan jouw vinger plakken en het is lastig om het er van af te halen. Je lost het op in warm water waar je slierten zeep van krijgt. Je moet het met een klopper op lossen in het water.

Deze zeep blijft niet alleen plakken aan jouw handen maar ook aan de vloer, ook al is het een opgeloste versie van de dikke zeep aan jouw vinger.

Zit de groene zeep eenmaal aan jouw laminaat geplakt (kleine deeltjes die jij niet ziet), dan houden deze deeltjes alle pluisjes vast die langs komen. Pluisjes, hondenharen, kruimels, draadjes, stof, noem maar op. De volgende dag heb jij weer het gevoel dat je dweilen moet en geeft ‘de hond’ er er schuld van.

Geen groene zeep gebruiken dus, wanneer je wilt dat jouw laminaatvloer er lang blinkend uit ziet. Het wordt er alleen maar dof van. Dus, of je gebruikt ook hier maar heel weinig van (omdat je niet anders hebt) of je gebruikt twee eetlepels Dreft in een volle emmer water!

Lees ook: Wasmachine Op Laminaat, Wel Of Niet Doen?

Kun Je Laminaat Dweilen Met Bleek?

Er zijn veel meningen over het gebruik van bleek/chloor om laminaat schoon te maken. De één zegt dat bleek bacteriën uitschakelt en vuil niet los weekt van bijvoorbeeld de laminaatvloer, en de ander zegt dat dat alleen nodig is in bijvoorbeeld een ziekenhuis waar veel bacteriën zijn. Ook wordt gezegd dat bleek het vuil alleen laat vervagen maar niet verwijderd.

Volgens fabrikanten is bleek/chloor een middel die de laminaattoplaag kan beschadigen. Een goede reden om geen bleek/chloor te gebruiken, dacht ik zo.

Heb je het idee dat bleek wel werkt en voor jouw gevoel de hele vloer blinkend fris maakt, dan doe je dat toch. Maar doe het niet te vaak en gebruik maar een klein beetje, zou ik zeggen, voor het behoud van jouw laminaatvloer.

Wist je trouwens dat bleek/chloor het beste werkt wanneer je dit mengt met koud water. Als je het dan toch doet.

Het verschil met Dreft en chloor is dus wel duidelijk. Dreft tast de bovenste laag van het laminaat niet aan en chloor doet dit dus wel.

Al met al moet ik zeggen dat er echt wel een beter middel is die laminaat schoon kan maken, dan alle bovenstaande middelen, en die niet schadelijk is voor laminaat. Dit middel is ook niet duur trouwens, die de meeste ‘speciale’ schoonmaakmiddelen, voor laminaat, wel zijn.

Wil je weten hoe je precies een laminaatvloer schoonmaakt en met welk schoonmaakmiddel jouw vloer niet dof wordt en wel goed schoonmaakt? Neem dan zeker een kijkje bij ‘laminaat dweilen’.

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs