Keramische Tegels Reinigen Met Dreft, Gaat Dat Goed?

Keramische tegels zijn tegels die geglazuurd zijn en dus een laag over de gebakken tegel hebben. Puur natuursteen is geen keramische tegel. Belangrijk om te weten want natuursteen kan niet goed tegen allerlei middeltjes omdat dat in de tegel trekt. Keramische tegels reinigen met Dreft, is geen probleem. Wel zijn er een aantal dingen die je moet weten wil je de tegels streeploos met Dreft reinigen. En daar gaat het in deze blog ook over. Maar nu eerst:

Keramische tegels reinigen met Dreft: Doe een eetlepel Dreft in een emmer warm water. Voeg er een spons aan toe en knijp deze uit. Maak de keramische tegels schoon met de (schuur)spons, met water en Dreft. Spoel de keramische tegels goed af met een schoon vochtig doekje. Zo krijg je geen strepen. Droog de tegels met een droge, schone doek. .

Alhoewel je keramische tegels goed kunt schoonmaken met Dreft, dit ontvet namelijk heel goed, is het goed te weten dat er ook andere middelen zijn die zéker geen strepen achter laten. Daarover later meer.

Lees ook: Tegels Ontvetten, En Waarmee Doe Je Dat?

Keramische Tegels Schoonmaken

Dreft is een heel goed ontvettingsmiddel. Het heeft echter een nadeel wanneer je deze niet goed gebruikt, wanneer je keramische tegels schoonmaakt.

Het kan voorkomen dat er strepen op de tegels komen. Dat is zo verholpen, geen groot probleem, hoor.

 1. Doe een eetlepel Dreft in een emmer warm water. Het is niet de bedoeling dat het water één groot sopje wordt. Dat is niet nodig en daar zit ‘m ook de oplossing voor streeploos tegels schoonmaken.
 2. Voeg de spons toe en laat ‘m helemaal volzuigen met water en Dreft.
 3. Maak met de spons, de keramische tegels goed schoon. Hardnekkige vlek? Gebruik even een schuursponsje om deze flink aan te pakken. Een keramische tegel kan daar wel tegen.
 4. Spoel met schoon warm water en bijvoorbeeld een schoon microvezel doekje, zonder Dreft, de tegels na. Een nat microvezeldoekje kan je tegels streeploos schoonmaken, nadat alle Dreft weg is.
 5. Droog met een katoenen doek (theedoek bijvoorbeeld) de keramische tegels na.
 6. Zie je nog vuil dan kun je nog eens de spons met Dreft en water over het vuil heen gaan. Herhaal dan wel het proces van ‘met schoonwater afnemen en drogen’. Alleen zo kun je strepen voorkomen.
keramische tegels reinigen met Dreft

Puur Dreft op je tegels

Wanneer keramische vloertegels of keukentegels erg vies zijn, kun je puur Dreft gebruiken. Maar, zoals ik al zei, moeten deze tegels echt heel goed weer worden afgespoeld. Puur Dreft schuimt ook heel erg en het duurt lang voor je alle schuim weer hebt verwijderd zodat je streeploze tegels krijgt.

 • In de douche:
  Heb je vuile tegels in de douche dan is het makkelijker soppen met Dreft op keramische tegels. Het naspoelen kun je gemakkelijk doen door de douche te laten lopen en de tegels schoon te spoelen. Droog de vloer met een dweil. De tegels tegen de muur kun je ook op deze manier doen. Goed spoelen en drogen, dan krijg je geen strepen.
 • In de keuken:
  Doe je dit op keramische tegels in de keuken (op de muur en/of op de grond), dan ben je nog wel even bezig met het weg halen van het sop. Daar kun je niet een douche opzetten en het flink afspoelen, wanneer je flink met Dreft in de weer bent geweest. Beter om dit niet te doen en over te gaan op een ander schoonmaakmiddel wanneer je eens lekker wilt soppen.

Het is beter om eerst alle keramische tegels schoon te maken volgens bovenstaand stappenplan. Daarna, wanneer er nog vlekken zijn, kun je een klein beetje pure Dreft op jouw spons of doekje doen en de vlek verwijderen. Dan hoef je maar een klein stukje van het oppervlak een aantal keer af te spoelen met een doekje. Vergeet niet te drogen met een katoenen doek (theedoek bijvoorbeeld).

Wil je weten hoe je op meerdere manieren een keramische vloer kunt schoonmaken dan kun je ‘Tegelvloer’ Schoonmaken’ lezen.

Keramische Tegels Schoonmaken Met Schoonmaakazijn

Onze voorkeur gaat uit naar schoonmaakazijn. Dit sopt niet en maakt keramische tegels heel goed schoon, zonder dat je strepen krijgt.

 1. Doe een kopje schoonmaakazijn in een emmer en voeg er goed warm water aan toe.
 2. Met een spons of schoonmaakdoekje kun je nu de tegels aan de muur afnemen en de tegels op de vloer dweilen. Heb je een hardnekkige vlek of vuil? Gebruik dan even een schuursponsje om deze vlek te bewerken en haal het vuil weg met een doekje.
 3. Zie je nog vlekken dan kun je puur wat schoonmaakazijn op je doekje doen er dit er mee schoonmaken. Spoel even na.
 4. Toch nog een keer de waarschuwing dat je azijn alleen op keramische tegels mag gebruiken. Niet op ongeglazuurde tegels als natuursteen. Bij dit steensoort is het mogelijk dat de kleur veranderd en/of de steen gaatjes krijgt (bijvoorbeeld). Weet je niet zeker wat voor een steensoort je hebt, zoek dit dan eerst even op voordat je mooie vloer naar de bliksem helpt.
Voorbeeld van keramische tegels
Voorbeeld van natuursteen tegels

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs