Houten Vloer Verven Met Betonverf, Hoe Doe Je Dat?

Ga je een houtenvloer verven met betonverf? Dat kan! Er zijn wel enkele vragen die jij je vooraf moet stellen om zo tot het gewenste en blijvend resultaat te komen. Er zijn namelijk een aantal dingen die verkeerd kunnen gaan wanneer jij je niet goed hebt voorbereid. Welke vragen zijn relevant om te stellen? Die vragen komen onderstaand allemaal aan bod, zodat je tot een goede keuze kunt komen voor de vloer die jij wilt verven met een betonverf.

Houtenvloer verven met betonverf: Ontvet de vloer grondig. Verwijder alle oude verfresten door te schuren. Maak de vloer goed schoon. Daarna ga je met een vochtige doek over de vloer en verwijder je de laatste stof resten. Breng eerst een primer aan. Daarna 2 lagen betonverf voor houten vloer aanbrengen. Laat elke laag goed drogen.

Wat en hoe kun je het beste doen wanneer je een houten vloer gaat verven met betonverf. We beginnen met de voorbereidingen van de houten vloer voordat je gaat verven.

Lees ook: Hoe Houten Vloer Isoleren Zonder Kruipruimte!

Voorbereidingen Om Betonverf Op Een Houten Vloer Te Verven

Wat zijn de voorbereidingen wanneer je een houten vloer wilt gaan verven met betonverf, want die zijn er! Wanneer je je goed voorbereid, zul je jarenlange plezier beleven aan een houten vloer met betonlook.

De voorbereidingen zijn eerst een aantal vragen die jij jezelf gaat afvragen:

 • Weet of jouw vloer is geolied, geverfd of bijvoorbeeld met wax is bewerkt. Vraag informatie hoe je deze afwerking het beste kan verwijderen. Wat dat is belangrijk. Het verwijderen van de bewerkte ondergrond zorgt ervoor dat de betonverf goed kan hechten en mooi op de houten vloer komt te liggen.
 • Vraag jezelf af van welke kamer je deze houten vloer met betonverf gaat verven? Is het een veel belopen kamer, een halletje of wat dan ook. Dat heeft met de belastbaarheid van de betonverf te maken en/of het aantal lagen dat je wilt gaan verven op de houten vloer en eventueel de afwerking.
 • Ga je een houten trap met betonverf verven? Dan is het handig om ook een antisliplaag aan te brengen, tegen uitglijden.
 • Wil je een houten vloer verven met betonverf in de badkamer, dan kun je daar het best jouw betonverf daarop aan passen omdat het vochtgehalte erg hoog is ten opzichte van andere kamers, waar het minder vochtig is.
 • Welke houtsoort heeft de vloer. Sommige vloeren zuigen verf snel op en moeten dus een voorbewerking krijgen voordat de echte betonverf erop gaat. De vloer gaat anders vlekken en wordt niet overal dekkend. Er kan dan ook water in de vloer komen waardoor deze later kan gaan rotten.
 • Als laatste: Is de houten vloer buiten of binnen.

Lees ook: Houten Vloer Isoleren Van Bovenaf, Hoe Doe Je Dat?

Welke Betonverf Op Een Houten Vloer?

Zoals je ziet genoeg vragen die je vooraf aan jezelf gaat stellen. Met dat lijstje ga je naar de website of winkel van jouw keuze en ga je op zoek naar:

 • Primers voor houten vloeren. Dit gebruik je voor vloeren die erg zuigen zoals houten vloeren. Alle houten vloeren zuigen, maar de één wat meer dan de ander. Dus ook elke houten vloer die je wilt verven met betonverf ga je vooraf bewerken met een primer.
 • Betonverf: Er zijn betonverven voor binnen en buiten en soms voor allebei te gebruiken. Kijk hier goed naar. Een binnen betonverf is niet geschikt voor buiten. Een buiten betonverf heeft een waterafstotende werking en is damp doorlaatbaar zodat het hout niet wordt aangetast of gaat rotten. Dit kan dus door de verf gereguleerd worden.
 • Een betonverf voor houten vloeren moet elastisch zijn. Houten vloeren kunnen namelijk uitzetten en krimpen bij kou en warmte, maar ook bij vochtige ruimtes of een vloer na het dweilen (met redelijk veel water).
 • Een kras- en slijtvaste betonverf is fijn in een ruimte die dagelijks wordt belopen.
 • Wil je een houten trap met betonverf bewerken dan is de gouden tip om deze betonverf met een antisliplaag te maken, tegen het uitglijden. Dit wordt met zand gedaan en kun je lezen bij de ‘hoe betonverf aanbrengen op houten vloer’.

  Wil je het hele complete pakket kopen met primer, betonverf en eventuele toplaag, dan kun je hier rondkijken welke het beste bij jou past.
houten vloer betonverf
Wixx betonverf Bol,com

Hoe Betonverf Aanbrengen Op Een Houten Vloer?

Een goede manier van Betonverf aanbrengen op de houten vloer, geeft natuurlijk ook een beter en langer bestaanbaar resultaat.

Lees ook: Houten Vloer in Grey Wash: Met Olie, Was, Beits of Vernis

 1. Stofzuig zand en los vuil van de houten vloer.
 2. Ontvet de houten vloer met een emmer water en een kopje (schoonmaak)azijn.
 3. Laat de vloer goed drogen.
 4. Schuur de vloer helemaal kaal. Laat geen verfresten zitten want daardoor zou het kunnen zijn dat de betonverf niet goed hecht. Het geeft ook een beter en netter resultaat wanneer alle hobbels en bobbels van verfresten zijn weg geschuurd.
 5. Zuig de vloer weer en neem met een vochtige doek, (echt niet te nat maken), alle laatste resten van het schuursel op. Laat de vloer weer goed drogen.
 6. Plak de plinten af met schilders tape.
 7. Breng de primer aan met de geadviseerde rollers die bij de instructie staan. Kijk op de verpakking hoelang de primer moet drogen en niet belopen mag worden, en houd je er ook aan. Alleen zo krijg je een vloer die zo fantastisch is zoals jij hem wenst.
 8. Breng de betonverf aan met de roller, lees de gebruiksaanwijzing want elk merk is anders. Laat deze drogen volgens instructie en breng daarna de volgende laag aan. Laat dit drogen zoals de instructie op de pot aangeeft.

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs