Gootsteen Ontstoppen Met Soda, Makkelijk Te Doen

Goorsteen ontstoppen met soda

Wanneer de gootsteen is verstopt, kun je op verschillende manieren proberen deze ontstopping te verhelpen. Eén van deze manieren om een gootsteen te ontstoppen is met soda. Soda ontsmet ook gelijk de afvoer wanneer de verstopping is verholpen. Twee vliegen in één klap! Hoe kun je op een makkelijke manier de gootsteen ontstoppen met soda?

Los een kopje soda op met één liter heet water. Giet het sodawater in de afvoer of gootsteen. Laat het sodamengsel een dag of nacht staan in de gootsteen. Meestal is de ontstopping opgelost. Nadat de soda zijn werk heeft gedaan, moet je het goed naspoelen met heet water.

Soda reinigt en lost vuil op. Maar het kan zijn dat er andere dingen in de afvoer zitten die soda niet kan oplossen. Maar daarover later meer.

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Vaatwastablet – Hoe Werkt Dat?

Gootsteen Ontstoppen Doe Je Met Soda?

Er zijn natuurlijk diverse ‘doodshoofd’ middelen te koop in de winkel om een verstopping op te lossen. Gelukkig zijn er ook nog andere middelen om te proberen de gootsteen te ontstoppen. Eén daarvan is soda. Soda is een vuiloplosser en ontsmet gelijk de hele leiding. Alle vuilresten worden opgelost in de leidingen.

Wanneer je een vieze geur krijgt uit de gootsteen, dan weet je dat het tijd is voor een lepel soda en heet water. Wanneer je dit regelmatig doet, blijft jouw keuken ruiken als een bloemetje en er is minder kans op een ontstopping.

Goorsteen ontstoppen met soda

Hoe gebruik je de soda bij het ontstoppen van de gootsteen?

De makkelijkste werkwijze:

  • Maak de gootsteen leeg. Dat wil zeggen, dat je met een bakje het water wat in de gootsteen staat, eruit moet scheppen, en in een emmer moet legen. Haal de eventuele groenteresten uit de gootsteen en gooi deze in de prullenbak.
  • Los een kopje soda op in een liter kokend water en giet dit in de gootsteen.
  • Laat dit hete water met soda een paar uur in de gootsteen staan of een nacht. Dat moet de verstopping zijn verholpen en is de gootsteen leeg gelopen. Giet een liter heet water door de gootsteen om deze na te spoelen.

Is het niet gelukt, dan kun je de volgende methode gebruiken.

Gootsteen Niet Ontstopt?

Wil je geen soda gebruiken of is het niet gelukt, dan kun je ook proberen met een trekveer de verstopping op te lossen. (hoe ziet een trekveer eruit? Kijk even bij bol.com)

Het kan gebeuren dat er een dopje of bijvoorbeeld een satéprikker in de afvoer verdwijnt. Je kan je voorstellen dat daar een verstopping van terecht komt en dat je dat niet oplost met soda. Wanneer de prikker scheef in de afvoer vast komt te zitten, komt daar een stukje rauwe bloemkool niet snel langs. De verstopping bouwt zich dan op. Tenslotte is de hele afvoer dicht gaan zitten met van alles en nog wat, door een simpel houtje.

Omdat de soda niet de houten of plastic verstopping kan oplossen, en de plopper of trekveer helpen ook niet, dan kun je als laatste redmiddel zelf het chiffon loshalen om te kijken of er ergens bijvoorbeeld een dop of een satéprikker vast zit. Zet wel een emmer onder het chiffon want er kan water in zitten en dat wil je er nu ook nog eens niet bij hebben.

Wil je lezen hoe je de plopper of trekveer moet gebruiken dan kun je deze blog lezen, waar ook in staat hoe je kunt ontstoppen met cola en een veer of plopper.

Lukt dit ook niet dan kan ik je aanraden om e

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs