Hoe Een Gootsteen Ontstoppen Met Cola?

Gootsteen ontstoppen cola

Het is weer eens gelukt! De gootsteen is verstopt en je hebt geen agressief middel in huis wat de verstopping direct oplost. Een gootsteen kun je ook met cola ontstoppen. Cola lost het voor je op! Tenminste, wanneer je het in de gootsteen giet. Hoe dat precies in zijn werk gaat, zal ik je hieronder vertellen.

Gootsteen ontstoppen met cola: Haal groente resten uit het water en gooi dat weg. Haal ook zoveel mogelijk water uit de gootsteen en gooi dit weg in de wc. Giet nu cola in de gootsteen en laat de cola zo lang mogelijk staan, totdat de verstopping weg is. De cola lost de ontstopping in de afvoer op.

Er zitten stoffen in cola (koolzuur en fosforzuur) die ervoor zorgen dat vuil opgelost wordt. (Zelfs een roestige fietsketting die een nachtje in de cola weekt, kan voor wonderen zorgen.) Wanneer het vuil eenmaal is opgelost kan de verstopping verholpen zijn. Is dit niet afdoende, dan zou de plopper daarbij kunnen helpen.

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Met Soda – Simpel, Makkelijk En Zo Gedaan.

Hoe Gootsteen Ontstoppen Met Cola?

Wanneer jouw gootsteen verstopt zit, kun je de koelkast opentrekken en een fles cola in de gootsteen leeg gieten. Cola is een ‘agressief’ goedje, wat na een nachtje in de gootsteen te hebben gestaan, de verstopping kan oplossen. Het is een raar idee, dat weet ik, maar vaak lukt het wel.

Daarnaast kun je nog andere middelen gebruiken om, samen met cola, de verstopping op te lossen. Je kunt daarbij een plopper of een trekveer bij gebruiken.

Hoe Gootsteen Ontstoppen Met Cola Een Plopper?

Wanneer jouw gootsteen (weer eens) verstopt is, hoef je niet direct naar de middelen te grijpen met een doodshoofd. De plopper kan ook zeker goed zijn werk doen, eventueel in combinatie met cola.

Wat ga je doen:

  • Giet cola in de afvoerpijp en laat dit even staan. De cola kan zijn werk doen en het vuil oplossen. Dat kan een nacht duren…
  • Doe de stop op de afvoer en giet daarna heet water in de gootsteen. Eenmaal volgelopen, kun je de stop verwijderen en er de plopper opzetten.
  • Houdt je hand of een nat doekje stevig tegen de overloop afvoer, zodat, wanneer je gaat ploppen, daar geen lucht vandaan komt, anders bereik je het vacuüm niet die je wilt bereiken, om de verstopping in beweging te krijgen. (Je weet wel, die gaatjes aan de bovenkant van je gootsteenbak, zodat je gootsteen niet overloopt als je de kraan vergeet uit te zetten.)
  • Druk met een snelle beweging de lucht van de plopper in de afvoer. Trek de plopper dan weer terug maar houdt hem onder water. Doe dit een aantal keren achterelkaar, je voelt weerstand, maar ga door, en kijk daarna of er rotzooi uit de afvoerpijp komt. Doe dit net zo lang tot de verstopping is opgeheven.

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Vaatwastablet – Hoe Werkt Dat?

Hoe Gootsteen Ontstoppen Met Cola En Een Veer?

Wanneer je een metalen veer wilt gebruiken in combinatie met cola, is dan natuurlijk ook een mogelijkheid.

gootsteen ontstoppen cola

Een veer is in dit geval een metalen flexibele spiraal die een aantal meter lang is.

Hoe ga je te werk:

  • Giet de cola in de afvoerpijp, of in het water wanneer de gootsteen vol zit met water. Laat dit een nachtje staan, zo kan ook de cola zijn werk doen. Je kunt het natuurlijk ook zonder cola proberen.
  • Breng de veer in de afvoerpijp en beweeg de veer dan een aantal keren heen en weer tot de verstopping opgelost is. Lukt dit na enkele volhardende keren niet, dan is het niet de bedoeling dat je geweld gebruikt. Dan kun je beter een professional erbij halen. Het ook niet de bedoeling dat je lekkage veroorzaakt…

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs