Gootsteen Ontstoppen Met Cola – Of Met Plopper of Veer?


Het is weer eens gelukt! De gootsteen is verstopt en je hebt geen agressief middel in huis wat de verstopping direct oplost. Een gootsteen kun je ook met cola ontstoppen. Cola lost het voor je op! Tenminste wanneer je het in de gootsteen giet. Hoe dat precies in zijn werk gaat zal ik je hieronder vertellen.

Gootsteen ontstoppen met cola: Haal groente resten uit het water, wat in de gootsteen zit, en gooi dat weg. Haal ook zoveel mogelijk water de gootsteen en gooi dit weg in de wc. Giet nu cola in de gootsteen en laat de cola zo lang mogelijk staan, totdat de verstopping weg is. De cola lost de ontstopping waarschijnlijk op, in de afvoer.

Er zitten stoffen in cola (koolzuur en fosforzuur) die er voor zorgen dat vuil opgelost wordt. (Zelfs een roestige fietsketting die een nachtje in de cola weekt, kan voor wonderen zorgen). Wanneer het vuil eenmaal is opgelost kan de verstopping verholpen zijn. Is dit niet afdoende dan zou de plopper daarbij kunnen helpen.

Mijn trek in cola is vertrokken, maar dat ter zijnde.

We gaan verder met gootsteen ontstoppen met de plopper!

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Met Soda – Simpel, Makkelijk En Zo Gedaan.

Gootsteen Ontstoppen Met Plopper

Wanneer jouw gootsteen (weer eens) verstopt is, hoef je niet direct naar de middelen te grijpen met een doodshoofd. De plopper kan ook zeker goed zijn werk doen eventueel in combinatie met cola. Giet cola in de afvoerpijp en laat dit even staan wanneer er geen water in de gootsteen staat omdat deze langzaam leeg loopt.

Doe de stop op de afvoer en giet daarna heet water in de gootsteen. Eenmaal vol kun je de stop verwijderen en er de plopper opzetten.

Houdt je hand of een nat doekje stevig tegen de overloop afvoer, zodat, wanneer je gaat ploppen, daar geen lucht vandaan komt. Anders bereik je het vacuüm niet die je wilt bereiken, om de verstopping in beweging te krijgen. (Je weet wel, die gaatjes aan de bovenkant van je gootsteenbak, zodat je gootsteen niet overloopt als je de kraan vergeet uit te zetten).

Druk met een snelle beweging de lucht van de plopper in de afvoer. Trek de plopper dan weer terug maar houdt ‘m onderwater. Doe dit een aantal keer achter elkaar, je voelt weerstand, maar ga door, en kijk daarna of er rotzooi uit de afvoerpijp komt. Doe dit net zo lang tot de verstopping is opgeheven.

gootsteen ontstoppen cola

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Vaatwastablet – Hoe Werkt Dat?

Gootsteen Ontstoppen Met Veer

Een veer is in dit geval een metalen flexibele spiraal die een aantal meter lang is. Deze kun je voorzichtig door de leiding ‘duwen’, ook eventueel door het chiffon, tot je aan de verstopping komt. De veer is erg flexibel en kan allerlei bochten maken. Wil je zien hoe een trekveer eruit ziet dan kun je hier even kijken bij Bol.com.

Beweeg de veer dan een aantal keren heen en weer tot de verstopping opgelost is.

Lukt dit na enkele volhardende keren niet, dan is het niet de bedoeling dat je geweld gebruikt. Dan kun je beter een professional erbij halen. Het ook niet de bedoeling dat je lekkage veroorzaakt…

Redactie Klusplanet

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf samen met andere schrijvers de artikelen onder de naam 'de redactie'. Onze artikelen zijn zo compleet mogelijk om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs