Gootsteen Ontstoppen Vaatwastablet – Hoe Werkt Dat?


Jouw gootsteen ontstoppen met een vaatwastablet? Zeker wel!

Is de gootsteen verstopt, dat is lastig! Helpt kokend water niet meer of de plopper, dan zijn er gelukkig nog andere maatregelen die jij kunt nemen. De middelen die hieronder aan bod komen, zullen jou zeker kunnen helpen met het verwijderen van de rotzooi, die een verstopping veroorzaken, zolang het maar oplosbaar is.

Gootsteen ontstoppen vaatwastablet: Haal alle water en groenteresten die drijven in het water uit de gootsteen met een bakje. Leg de vaatwastablet in de gootsteen. De vaatwastablet lost op wanneer je heet water over de vaatwastablet laat stromen. Laat de gootsteen, met de opgeloste vaatwastablet, inweken (een nacht) zodat de leiding kan ontstoppen. Spoel met heet water na.

Heb je de plopper nog niet geprobeerd dan kun je deze blog eerst lezen, waarin ook beschreven staat hoe je dit kunt doen. Ook een springveer is mogelijk, dat kun je ook lezen in deze blog.

Wil je zien hoe zo een springveer eruit ziet, dan kun je bij bol.com een voorbeeld zien.

Een gootsteen raakt altijd wel eens verstopt. Vet, groenteresten of haren zijn daar vaak de oorzaak van. Zit er een satéprikker in of een plastic dop dan is het een kwestie van de chiffon eraf halen en doorprikken (eventueel met een springveer.) Zet er dan wel een emmer onder, want er zit natuurlijk water in. Deze objecten krijg je niet weg met kokend water of een vaatwastablet. Dat moet er echt worden uitgehaald.

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Met Soda – Simpel, Makkelijk En Zo Gedaan.

Ontstoppen Met Vaatwastablet

Vet en groenten resten die in jouw afvoer terecht zijn gekomen en vast zijn komen te zitten, kunnen natuurlijk heel goed met een vaatwastablet opgelost worden. Zeker met heet water.

gootsteen ontstoppen met vaatwastablet

Het is vaak niet mogelijk om een héle vaatwastablet in de afvoerpijp te gooien, moet je ook niet doen, omdat er een roostertje zit. Je legt de vaatwastablet gewoon in de gootsteen, en deze laat je smelten, door er heet water over te gieten of te laten stromen. Breek in geen geval het vaatwastablet.

Een vaatwastablet is echt GIFTIG. Dus gebruik keukenhandschoenen wanneer je deze uit het plastic haalt en was in elk geval zeker goed jouw handen nadat je deze hebt vast gepakt. Pas ook zeker op met kinderen dat zij niet met hun handjes aan deze vaatwastablet kunnen komen (of stukjes ervan)!

Naar alle waarschijnlijkheid is na een nacht weken, de verstopping wel opgelost. Is dit niet het geval dan kunnen er materialen in de afvoer zitten die niet oplossen, zoals een satéprikker of plastic dop.

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Met Cola – Of Met Plopper of Veer?

Redactie Klusplanet

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf samen met andere schrijvers de artikelen onder de naam 'de redactie'. Onze artikelen zijn zo compleet mogelijk om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs