Gootsteen Ontstoppen Vaatwastablet – Hoe Werkt Dat?

Gootsteen ontstoppen vaatwastablet

Jouw gootsteen ontstoppen met een vaatwastablet? Zeker wel! Is de gootsteen verstopt, dat is lastig! Helpt kokend water niet meer of de plopper, dan zijn er gelukkig nog andere maatregelen die jij kunt nemen. De middelen die hieronder aan bod komen, zullen jou zeker kunnen helpen met het verwijderen van de rotzooi, die een verstopping veroorzaken, zolang het maar oplosbaar is.

Gootsteen ontstoppen vaatwastablet: Haal alle water en groenteresten die drijven in het water uit de gootsteen. Leg het vaatwastablet in de gootsteen. Het vaatwastablet lost op wanneer je heet water over het vaatwastablet laat stromen. Laat de gootsteen, met de opgeloste vaatwastablet, een nacht inweken zodat de leiding kan ontstoppen. Spoel met heet water na.

Je kunt eventueel ook een plopper of springveer gebruiken om het makkelijker te maken. Wil je zien hoe zo een springveer eruit ziet, dan kun je bij bol.com een voorbeeld zien.

Een gootsteen raakt altijd wel eens verstopt. Vet, groenteresten of haren zijn daar vaak de oorzaak van. Zit er een satéprikker in de afvoer of een stuk plastic, dan is het een kwestie van het chiffon eraf halen en doorprikken (eventueel met een springveer.) Zet er dan wel een emmer onder het chiffon, want er zit natuurlijk water in. Deze objecten krijg je niet weg met kokend water of een vaatwastablet. Dat moet er echt worden uitgehaald.

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Met Soda – Simpel, Makkelijk En Zo Gedaan.

Ontstoppen Met Vaatwastablet

Vet en groenten resten die in de afvoer terecht zijn gekomen en vast zijn komen te zitten, kunnen natuurlijk heel goed met een vaatwastablet opgelost worden. Zeker met heet water.

gootsteen ontstoppen vaatwastablet

Het is vaak niet mogelijk om een heel vaatwastablet in de afvoerpijp te gooien, moet je ook niet doen, omdat er een roostertje zit. Je legt het vaatwastablet gewoon in de gootsteen, en deze laat je smelten, door er heet water over te gieten of te laten stromen. Breek in geen geval het vaatwastablet.

Een vaatwastablet is echt giftig. Dus gebruik keukenhandschoenen wanneer je deze uit het plastic haalt en was in elk geval zeker goed jouw handen nadat je deze hebt vastgepakt.
Pas ook zeker op met kinderen, dat zij niet met hun handjes aan deze vaatwastablet kunnen komen (of stukjes ervan)!

Naar alle waarschijnlijkheid is na een nacht weken, de verstopping wel opgelost. Is dit niet het geval dan kunnen er materialen in de afvoer zitten die niet oplossen, zoals een satéprikker of plastic dop.

Lees ook: Gootsteen Ontstoppen Met Cola – Of Met Plopper of Veer?

Ger

Klusplanet is de informatiebron waar je informatie vindt over klussen. Ik ben Ger en schrijf alle artikelen die je op deze website tegen komt. De artikelen zijn zo compleet mogelijk geschreven om je te helpen jouw klus te klaren.

Nieuwste Blogs