De Badkamer Stinkt Naar Rotte Eieren, Wat nu?

Je loopt jouw badkamer in en wat ruik je? Niet iets fris en fruitigs, maar een vieze put lucht. De badkamer stinkt naar rotte eieren, die je in jouw badkamer niet wilt. Wat nu, zie ik je denken. Wel, geen paniek. Er zijn middelen om riool luchten te verwijderen en er zijn maatregelen om deze put lucht te verwijderen met tips om deze niet meer terug te laten komen. Ga er maar voor zitten…

De badkamer stinkt naar rotte eieren door opgehoopte resten van haar, zeep, vuil en alles wat van wat een mens door de afvoer spoelt. Wanneer dat ergens blijft hangen en niet goed door de afvoer wordt weggespoeld, kan dat gaan stinken. Je krijgt een soort rottingslucht. De oplossing is simpel. Anders schoonmaken dan je nu doet!

Er stinkt wat in de badkamer. En het stinkt erg! Waar zit het, wat is het, en hoe wordt ik verlost van die stank, is nu de dringende vraag. Hier zijn een aantal tips op dit op te lossen.

Lees ook: Kit Verwijderen Badkamer lastig?

Help, Badkamer Stinkt!

De badkamer stinkt, en dat is niet lekker wanneer je jezelf juist wil verzorgen en wilt verfrissen. Dan kun je daar beter even mee wachten en eerst het euvel oplossen, want het wordt er alleen maar erger op wanneer je je kop in het zand steekt.

 • Steek je handen maar in de handschoenen en maak het putje open van de douche. Licht het putje op of wanneer dit niet mogelijk is pulk je de haren en alles wat er aan vast zit eruit. Houdt er een plastic zakje bij zodat je alles wat je uit het putje graaft, direct in het zakje kan doen. Wat kan dat meuren hé?
 • Het kan ook zijn dat de wasbak stinkt. Daar doe je hetzelfde mee. Haal de viezigheid uit het putje en stop het direct in een plastic zakje. Gooi dit in de prullenbak.
 • Om het putje schoon en fris te houden, kun je een kopje soda (een ouderwets middeltje dat uitstekend werkt en in elke supermarkt in zakken is te koop) in het putje gooien. Het is een witte korrelig materiaal. Je kunt het voor veel schoonmaak klusjes gebruiken. Verwar soda niet met baking soda. Soda is, ik weet niet hoeveel keer sterker. Daar mag en kan je niet mee bakken.
 • Dus gooi een kopje soda in het putje en daarna, na 5 minuten, laat je een kopje schoonmaakazijn in het putje lopen. De soda gaat bruisen en lost vastzittend vuil op. Laat dit even weken en na een minuut of 10 kun je met warm water het hele boeltje wegspoelen.
 • Je putje zal nu niet meer stinken. Houdt het regelmatig bij zodat vieze luchten niet meer in jouw badkamer vullen.

Er zijn natuurlijk ook dure professionele middelen te koop, die hetzelfde doen als het hierboven beschreven verhaal…

Lees ook: Hoe Voegen Vervangen Badkamer En Toilet?

Badkamer Stinkt Naar Riool En Rotte Eieren, En Nu?

badkamer ruikt naar rotte eieren

Naast het schoonmaken van vloeren, muren en douche putjes, kan het ook zijn dat de wc pot stinkt.

 • Trek handschoenen aan en gebruik een toiletreiniger die onder de rand kan komen van de wc pot. Trek niet eerst door en daarna de wc reiniger spuiten, want dan loopt de reiniger door het water, langs de binnenkant van de pot, het water in.
 • Laat de reiniger dus in de droge binnenkant van de wc lopen en borstel met een droge borstel door de pot. Laat het inwerken en stop de borstel tijden de 5 minuten wachttijd in het gat. Na 5 minuten schrob je nog eens maar nu neem je wat water mee uit de pot om dit te mengen met de reiniger. Borstel daarna ook het gat mee, waar water in zit. Ook daar hopen zich bacteriën op. Ook daar wordt de wc pot op denduur bruin en dat moet je niet willen.
 • Zorg dat je een goede borstel hebt, die ook onder de rand kan komen van de wc pot. Daar hoopt zich een hoop vuil op wat vreselijk kan gaan stinken. Nadat alles goed is ingesopt, spoel je het toilet door en spoel je direct de borstel mee.
 • Na het doortrekken, kun je de borstel in de pot ronddraaien, tussen je handen, en het water zo verwijderen wat er aan hangt. Nu kun je de borstel terug zetten.

Lees ook: Voegen Schoonmaken Badkamer Met Zeep En Soda?

Badkamer Stinkt Naar Urine, De WC IS Vies

Het kan gebeuren dat de badkamer stinkt naar urine. Het kan zijn dat:

 • de wc pot niet genoeg wordt schoongemaakt maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.
 • er een stinkend wc matje ligt. Dames en heren en ook vooral kinderen, kunnen na het plassen gaan staan terwijl er nog urine druppels vallen. Dit kan enorm gaan stinken. Was zo een kleedje wekelijks op 60 graden.
 • De vloer kan ook druppels urine opvangen wanneer er geen kleedje ligt. Maar ook dit wekelijks schoon. En natuurlijk wanneer je druppels urine ziet liggen maak je dit direct schoon.
 • Maak de wc sowieso wekelijks helemaal schoon. Van boven naar onder. Lees, hoe en waarmee je een wc allemaal kan schoonmaken.

Badkamer Ruikt Muf En Naar Rotte Eieren

badkamer stinkt naar rotte eieren

Een muffe badkamer wil zeggen dat er veel waterdamp blijft hangen in de ruimte, in kleding of handdoeken. Wat kun je daaraan doen:

 • na het douchen of badderen de ruimte luchten. Dat wil zeggen, zet een raam open en wanneer dit niet kan (omdat je geen raam hebt) dan zet je de deur open en in de kamer ernaast een raam open, bijvoorbeeld. De ruimte moet even drogen.
 • Het kan ook zijn dat handdoeken die vochtig zijn opgepropt in de wasmand liggen. Wanneer deze handdoeken een paar dagen moeten wachten om gewassen te worden kunnen zij heel muf gaan ruiken. Hang daarom de handdoeken even uit, na gebruik, zodat zij kunnen drogen. Daarna mag je ze in de wasmand doen.
 • De mogelijkheid bestaat ook nog dat er een droger in de badkamer staat. Deze is vrij warm en laat ook waterdamp de ruimte in gaan. Deze waterdamp kan in opgevouwen handdoeken gaan zitten, of in badjassen. Zorg voor genoeg ventilatie wanneer de droger aan staat door een raam open te zetten of een deur! Ik vind zelf dat de luchten die uit de droger komen al muf ruiken. Zet sowieso iets open om te luchten.
 • Wasgoed dat een dag of wat na het wassen in de wasmachine blijft zitten gaat ook heel muf ruiken. Hang het na het wassen direct op of doe de was in de drogen.

Karin

Klussen in huis vind ik leuk om te doen en al doende heb ik veel geleerd. Het kan van alles zijn: verven, stuken, behangen, kitten of moeilijke klusjes schoonmaken. Kom maar op, ik doe het!

Nieuwste Blogs